Οδηγίες για την ουρητηροσκόπηση

Πριν την επέμβαση

 Μερικές ημέρες νωρίτερα, γίνεται καλλιέργεια ούρων έτσι ώστε αν βρεθεί μικρόβιο να προηγηθεί αντιβιοτική αγωγή. Τα αντιαιμοπεταλιακά και αντιπηκτικά φάρμακα πρέπει να διακόπτονται 7 ημέρες πριν σε συνεννόηση με τον ουρολόγο. Πριν το χειρουργείο θα πρέπει να είστε εντελώς νηστικοί για 6-8ώρες, να μην έχετε πιει νερό και να μην έχετε καπνίσει. Με το βιβλιάριο υγείας σας και με όλα σας τα φάρμακα έρχεστε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό και κάνετε εισαγωγή στις «Εισαγωγές» στο ισόγειο.

Στην κλινική μετά την επέμβαση

Όταν επιστρέφετε  στο κρεβάτι σας μετά την επέμβαση , συνήθως έχετε ουροκαθετήρα και έναν ορό. Οι ενοχλήσεις προέρχονται μόνο από τον καθετήρα και είναι ήπιες. Ο καθετήρας αφαιρείται είτε την ίδια μέρα το απόγευμα είτε την επόμενη ημέρα το πρωί και κατόπιν παίρνετε εξιτήριο.

Μετά την κλινική – ανάρρωση

Από τις πρώτες ημέρες μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας ασχολίες. Η βασική ενόχληση που μπορεί να σας κρατήσει για 1-2 ημέρες στο σπίτι είναι η συχνουρία. Μπορεί να υπάρχει αίμα στα ούρα και η ούρηση να είναι συχνή και να συνοδεύεται από ελαφρύ πόνο.

Αν ο ουρολόγος έχει τοποθετήσει ουρητηρικό στεντ (σωληνάκι) θα πρέπει να συνεννοηθείτε για το πότε πρέπει να αφαιρεθεί. Το stent αυτό, προκαλεί μερικές φορές πόνο στο νεφρό (κολικό) κατά τη διάρκεια της ούρησης.

Οδηγίες

ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ