Ενδοκυστικές εγχύσεις

Οι ενδοκυστικές εγχύσεις αποτελούν συμπληρωματική, επικουρική θεραπεία για τον επιφανειακό καρκίνο ή πιο κατανοητά για τα θηλώματα της ουροδόχου κύστεως. Εφαρμόζονται μετά από την πλήρη διουρηθρική εκτομή του όγκου. Ανάλογα με τον βαθμό διήθησης του επιφανειακού τοιχώματος αυτής αλλά και της επιθετικότητας των θηλωμάτων, επιλέγουμε το κατάλληλο φάρμακο και το σχήμα θεραπείας που θα πρέπει να ακολουθήσει ο ασθενής μας. Μπορούμε συνεπώς να εφαρμόσουμε στον ασθενή μας σχήμα τοπικής χημειοθεραπείας ή τοπικής ανοσοθεραπείας ανάλογα με το φάρμακο που θα επιλεγεί κατά περίπτωση

Οι ενδοκυστικές εγχύσεις έχουν σαν στόχο την μείωση του ρυθμού υποτροπής κι επανεμφάνισης των θηλωμάτων αλλά και την δυνατή προφύλαξη από την πρόοδο της νόσου σε διηθητική.

Ο Ουρολόγος Χειρουργός Σταύρος Καζαντζίδης, λόγω της επί 12ετίας λειτουργίας του αντίστοιχου εξειδικευμένου Ουρολογικού Ιατρείου στη Β΄ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, διαθέτει τεράστια εμπειρία ενδοκυστικών εγχύσεων σε ασθενείς με θηλώματα της ουροδόχου κύστεως.

ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ