Οδηγίες για την εσωτερική ουρηθροτομή

Πριν την εισαγωγή

Μερικές ημέρες νωρίτερα, γίνεται καλλιέργεια ούρων έτσι ώστε αν βρεθεί μικρόβιο να προηγηθεί αντιβιοτική αγωγή. Τα αντιαιμοπεταλιακά και αντιπηκτικά φάρμακα πρέπει να διακόπτονται 7 ημέρες πριν σε συνεννόηση με τον ουρολόγο. Πριν το χειρουργείο θα πρέπει να είστε εντελώς νηστικός για 6-8ώρες και να μην έχετε πιει νερό και να μην έχετε καπνίσει. Με το βιβλιάριο υγείας σας και με όλα σας τα φάρμακα έρχεστε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό και κάνετε εισαγωγή στις «Εισαγωγές» στο ισόγειο.

Μετά την επέμβαση

Στην κλινική μετά την επέμβαση, θα έχετε ένα ουροκαθετήρα με σάκο και πιθανών με πλύσεις και ορό. Με τα παυσίπονα που χρησιμοποιούμε δεν υπάρχει ιδιαίτερος πόνος. Υπάρχει τάση προς ούρηση ή νοιώθετε ότι θέλετε να ενεργηθείτε εξαιτίας του ουροκαθετήρα. Από την κλινική φεύγετε με τον καθετήρα ο οποίος αφαιρείται μετά από λίγες ημέρες. Τις πρώτες μέρες μετά την αφαίρεση του καθετήρα, η ούρηση είναι συχνή και πονάει. Επίσης συνήθως υπάρχει αίμα στα ούρα. Τα συμπτώματα αυτά είναι πιο έντονα τις πρώτες 3-4 μέρες και βελτιώνονται σταδιακά.  Συνήθως χρειάζεται να παραμείνετε σπίτι για 3-4 ημέρες ανάλογα με τα συμπτώματα σας. Λαμβάνετε τα αντιβιοτικά και τα παυσίπονα που σας χορήγησε ο ιατρός.

Δεν πρέπει να πάρετε τα αντιπηκτικά ή αντιαιμοπεταλιακά σας φάρμακα μέχρις ότου σας πει ο γιατρός σας. Πρέπει να πίνετε πάνω από 2- 2,5 λίτρα υγρά ημερησίως. Να μη σηκώνετε βάρη και να αποφεύγετε την βαριά σωματική άσκηση και την ποδηλασία. Αποφύγετε τα καυτά μπάνια και την σάουνα. Αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα τρώγοντας φρούτα και λαχανικά. Να μην έχετε σεξουαλική επαφή για τουλάχιστον 3 εβδομάδες. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ουρολόγο σας μετά την επέμβαση αν ανεβάσετε υψηλό πυρετό, δεν μπορείτε να ουρήσετε ή έχετε μεγάλη αιμορραγία.

ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ